ادویه های مناسب دیابتی ها کدام اند؟

ادویه های مناسب دیابتی ها کدام اند؟
تحقیقات نشان میدهد که برخی از انواع ادویه در کنترل و کاهش قند خون بسیار اثر گذار است. در این مقاله قصد داریم به معرفی ادویه برای دیابت اشاره کنیم و شما را با خاصیت آنها بیشتر آشنا کنیم.
دیابت چیست؟ و چه اثراتی بر بدن خواهد داشت؟
دیابت یک اختلال متابولیک در بدن است که باعث میشود توانایی تولید انسولین در بدن از بین برود و یا حتی برای تولید آن در بدن مقاومت ایجاد شود. این مساله باعث میشود میزان سوخت و ساز در بدن کاهش یافته و میزان قند خون به میزان قابل توجهی بالا برود که در دراز مدت میتواند باعث آسیب رساندن به چشم، قلب و اعصاب میشود. برخی از نشانههای این بیماری عبارت است از:
- تکرر ادرار
- احساس تشنگی زیاد
- خستگی شدید
- تاری چشم
- دیر خوب شدن بریدگیها
- سوزش و درد در پاها
- کاهش وزن زیاد
با ۹ ادویه برای دیابت و اثرات آن آشنا شوید
تحقیقات نشان میدهد که برخی از انواع ادویه در کنترل و کاهش قند خون بسیار اثر گذار است. در این بخش به معرفی انواع ادویه برای دیابت خواهیم پرداخت.
ادویه برای دیابت : فلفل
فلفل قرمز باعث افزایش متابولیسم میشود و سوزاندن انرژی را ۲ ساعت پس از وعده غذایی سرعت میدهد. این ادویه دارای خواص ضد سرطان نیز هست و برای درمان آن مفید است. در مطالعهای نشان داده شد، افراد دیابتی که غذای حاوی فلفل میل میکنند پس از وعده غذایی به انسولین کمتری برای کاهش قند خون خود نیاز دارند.
ادویه برای دیابت : دارچین
دارچین منجر به افزایش سوختوساز قند در درون سلول شده و به کاهش سطوح قند خون کمک میکند. به علاوه، دارچین برای کاهش سطوح کلسترول بالا که اصولاً مشکل دیگر همراه با دیابت است، عالی میباشد. مصرف روزانه دارچین به تنظیم قندخون و همچنین قند پلاسما کمک میکند و برای کسانی نظیر دیابتییها که بایستی شاخص گلایسمی خود را کنترل کنند مسرتبخش است.
مصرف نصف قاشق چایخوری دارچین در روز باعث کاهش قند خون و بهبود کلسترول در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ میشود.
ادویه برای دیابت : زرد چوبه
این ادویه حاوی کورکومین، یک ترکیب فعال با ویژگیهای ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است و جریان خون را بهبود میبخشد.
زردچوبه باعث بهبود عملکرد انسولین میشود و همچنین در سوختوساز کربوهیدرات، پروتئین و چربی دخیل است. کورکومین موجود در زردچوبه باعث کاهش رسوب پلاکهای چربی در دیواره داخلی عروق میشود و از گرفتگی آن جلوگیری کرده و به جریان خون کمک میکند. کورکومین دارای خواص مفید برای عملکرد کبد نیز میباشد و از پیشرفت دیابت جلوگیری میکند.
مطالعات نشان دادهاند، افراد دیابتی که از مکمل کورکومینوئید استفاده میکنند قند خون پایینتر و مقاومت به انسولین کمتری دارند.
ادویه برای دیابت : زنجبیل
زنجبیل باعث بهبود حساسیت به انسولین، کاهش اکسیداسیون و بهبود کلسترول نیز میگردد. زنجبیل در کنترل طولانی مدت قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ موثر است. جینجرول، یکی از فعالترین ترکیبات موجود در زنجفیل، میتواند برداشت گلوکز را توسط سلولهای عضلانی بدون نیاز به انسولین افزایش دهد و بنابراین در تنظیم و کنترل قند خون موثر است.
ادویه برای دیابت : گشنیز
مطالعات نشان دادهاند که عصاره این ادویه قادر به کاهش قند پلاسما، بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم سطوح چربی و افزایش فعالیت سلولهای ترشحکننده انسولین (سلولهای بتای لوزالمعده) میگردد. همچنین دانه گشنیز باعث کاهش علایم سندروم روده تحریکپذیر، کاهش نفخ، درد و یبوست نیز میگردد.
ادویه برای دیابت : زیره سیاه
زیره سیاه باعث افزایش حساسیت به انسولین و افزایش برداشت گلوکز از طریق سلول و به دنبال آن کاهش قند خون میشود. همچنین دانه زیره از تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون که در دیابت معمول است- و اغلب منجر به عوارض دیابت میگردد- جلوگیری میکند. زیره سیاه ترشح انسولین از لوزالمعده را افزایش داده و نیز باعث افزایش حساسیت به انسولین در عضلات اسکلتی، سلولهای کبدی و افزایش برداشت قند توسط بافت عضلانی میشود.
ادویه برای دیابت : جینسینگ
مصرف جینسینگ ۴۰ دقیقه قبل از وعده غذایی باعث کاهش قند خون میشود. بعلاوه، این ادویه باعث افزایش انرژی نیز میشود که برای همه افراد دیابتی و غیر دیابتی مفید است. مطالعات متعددی نشان داد که جینسینگ پاسخ گلایسمی را کاهش و سطوح انسولین را پس از صرف وعده غذایی افزایش میدهد و در برداشت گلوکز توسط غشای سلولی با واسطه انسولین کمک میکند لذا انرژی سلول را تامین و قند خون را کاهش میدهد.
ادویه برای دیابت : شنبلیله
دانه شنبلیله سرشار از فیبر محلول است که به کاهش قندخون با آهسته کردن روند هضم و جذب کربوهیدراتها کمک میکند. این ویژگی ادویه در درمان افراد مبتلا به دیابت موثر میباشد. مطالعات متعددی بر روی خواص ضد دیابتی دانه شنبلیله صورت گرفته است.
این تحقیقات نشان دادند که دانه شنبلیله میتواند بیشتر علایم متابولیک مربوط به دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ را با کاهش سطوح قند خون و بهبود تحمل گلوکز تخفیف دهد. این ادویه حاوی ترکیبات طبیعی بسیار زیادی است.
ادویه برای دیابت : میخک
میخک غنی از آنتیاکسیدان آنتوسیانین و کوئرستین بعلاوه یک ترکیب فعال به نام اوژنول است و همچنین منبع عالی از منیزیم و منبع خوب از اسید چرب امگا-۳، ویتامینهای C، K، فیبر و کلسیم و منیزیم است. همچنین این ادویه یک ضدعفونیکننده طبیعی، ضد التهاب و مسکن نیز محسوب میگردد.
محققان نشان دادهاند که مصرف ۱ تا ۳ گرم میخک در روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای کنترل بهتر سطوح قند، کلسترول بد و کلسترول کل و نیز کاهش تریگلیسیرید خون مفید است.
اگرچه اثرات درمانی مفید این ادویهها در درمان و یا کنترل دیابت و عوارض آن اثبات شده است ولیکن مصرف متعادل آنها توصیه شده و گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه بهتر است زیر نظر پزشک صورت پذیرد.
کلینیک بدنسازی مربی تو
ارائه دهنده انواع برنامه های تمرینی و رژیم های غذایی زیرنظر برترین اساتید ایران
تلفن مشاوره و تماس : 09354536070
باتشکر از دکتر علی کیان پور
ما را در اینستاگرام دنبال کنید :
https://www.instagram.com/morabi_you.ir