خوراکی های مناسب جهت تقویت حافظه

خوراکی های مناسب جهت تقویت حافظه
تعجب نخواهید کرد اگر بگوییم غذایی که به تازگی خوردید روی عملکرد حافظه شما در حال حاضر تأثیر گذاشته است؟ شاید با خودتان بگویید اصلاً هم عجیب نیست، چرا که میدانیم غذایی که میخوریم روی سلامت روانی ما تأثیر میگذارد. متأسفانه هنوز هم درست متوجه منظور ما نشدهاید. دانشمندان به تازگی کشف کردند، غذاهایی که میخوریم نه تنها بر روی عملکرد فیزیکی ما بلکه بر روی عملکرد مغز تأثیر به سزایی دارند. به عبارت بهتر، غذایی که میخورید میتواند موجب تقویت حافظه یا حتی ضعف آن شود.
چه غذاهایی باعث تقویت حافظه میشوند؟
خب برای پاسخ دادن به این سؤال باید همراه ما باشید تا با چندین ماده مغذی آشنا شوید که هر یک میتواند به تنهایی عملکرد مغز و حافظه شما را تقویت کند. به سراغ اولین ماده غذایی میرویم
آووکادو
آووکادو یکی از مغذیترین میوههایی است که میتوانید در طول روز مصرف کنید. این میوه علاوه بر خواص سلامتی جسمانی دارای مزایای بسیاری زیادی از جمله تقویت حافظه است. اگر آووکادو را در جیمیتو دنبال کرده باشید متوجه شدهاید که این میوه دارای چربی بسیار زیادی به شکل غیراشباع است. این دسته از چربیها سطح قند خون را کنترل کرده و باعث میشوند که شما پوست درخشان تری داشته باشید. همچنین آووکادو دارای ویتامین K و فولات است. این دو ماده مغذی از لخته شدن خون در مغز جلوگیری میکند و باعث تقویت حافظه و بهبود قدرت تمرکز میگردد.
همچنین باید بدانید آووکادو سرشار از ویتامین C و ویتامین B است که باعث میشوند آووکادو تبدیل به رتبه یک میوههای تقویت حافظه شود. متأسفانه این ویتامینها در بدن ذخیره نمیشوند و باید روزانه آنها را مصرف کنید. در پایان اضافه میکنیم که آووکادو به نسبت دیگر میوهها دارای شکر کمتر و همچنین پروتئین بسیار بیشتری است. همه آنچه که گفتیم را با خوردن آووکادو به صورت هفتگی بیشتر و بهتر به خاطر بسپارید.
چای بابونه
با فرا رسیدن زمستان، ریتم زندگی شما تغییر میکند. آفتاب کمتر در اسمان است و شبها طولانیتر میشود. این تغییرات همگی باعث میشوند که در خوابیدن دچار مشکل شوید. اگر خواب کافی شبانه نداشته باشید به تدریج در طول روز نیز بازده خودتان را از دست خواهید داد. پس لازم است در این روزهای از مواد غذایی یا نوشیدنیهایی استفاده کنید که خواب تان را بهبود دهد یا کیفیت آن را بهتر کند. چای بابونه کلید حل مشکل خواب و در کنار آن تقویت حافظه است.
چای بابونه به شما کمک خواهد کرد تا در طول شب خواب راحتتر و با آرامش بیشتری داشته باشید. بر هیچ کس پوشیده نیست که خواب کافی بر روی عملکرد مغز نیز تأثیر میگذارد و موجب تقویت حافظه میشود. چای بابونه نه تنها از طریق خواب بلکه به واسطه داشتن ویتامینهای مؤثر در عملکرد مغز نیز در لیست کنونی مواد غذایی تقویت کننده حافظه جیمیتو قرار گرفته است. از این نوشیدنی غافل نشوید.
بروکلی
کلم بروکلی یک از بهترین سبزیهایی است که میتوانید آن را در وعدههای روزانه خود یا سالاد قرار دهید. کلم بروکلی غنی از ویتامین K و همچنین کولین است. این دو ماده مغذی در تقویت حافظه نقش مؤثری دارند و کمک میکنند تا سلامت مغزتان و عملکرد آن تضمین شود. همچنین کلم بروکلی گلوکوزینولات بالایی دارد. این ترکیب روغنی برای عملکرد صحیح بدن لازم است به طوری که سازوکار یادآوری و همچنین فراگیری مطالب را بهبود میبخشد.
همچنین گلوکوزینولات سرعت شکست کولین در بدن را کاهش میدهند. کولین انتقال دهنده عصبی است که به هنگام نیاز به پردازشهای بیشتر در مغز وارد عمل میشود. بروکلی را یک بمب ویتامین ث بدانید چرا که با خوردن مقدار کافی از آن در طول روز دیگر نیازی به ویتامین ث نخواهید داشت. همچنین کلم بروکلی به واسطه اینکه یک گیاه است، مقدار فیبر زیادی هم در خود دارد و به سادگی هضم و جذب بدن میشود. لذا اگر میخواهید امتحانات این ترمتان را بهتر از ترم پیش پاس کنید، کلم بروکلی بخرید و جای پفک بخورید.
لوبیا سیاه
لوبیا غذای لذیذی است اما لوبیا سیاه یا بهتر بگوییم لوبیای سیاه لاکپشتی بیش از دیگر انواع آن میتواند به تقویت حافظه شما کمک کند. این ماده غذایی دارای مقادیر زیادی پروتئین است. همچنین سطوح بالایی از فولات و منیزیم هم در خود دارد که در طولانی مدت بروز بیماریهای مغزی به مانند آلزایمر را به شدت کاهش میدهد.
برای اینکه بتوانید عملکرد مغز و حافظه کودکان در حال رشد و نوجوان را بهبود ببخشید به شما توصیه میکنیم از لوبیای سیاه غافل نشوید و آن را در وعدههای غذایی آنها قرار دهید. به غیر از این مورد، لوبیای سیاه لاکپشتی اثبات شده است که تأثیر زیادی بر روی سلامت قلب و عروق دارد. عملکرد بهتر قلب، به طور غیرمستقیم با رساندن خون بیشتر به مغز باعث تقویت حافظه میگردد.
بلوبری یا زغالاخته
زغالاخته یا بلوبری علاوه بر مزه خوبی که دارد به شاه میوه انتی اکسیدانی هم شهرت یافته است. این میوه دارای انواع مختلفی از مواد مغذی به همراه ویتامینهای بسیار زیاد است. از جمله این ویتامینها میتوان به ویتامین K و ویتامین C اشاره کرد. فلانوئید های موجود در بلوبری به طور گسترده بر اساس یافتههای دانشمندان در تقویت حافظه دیداری دخیل هستند. همچنین در کاهش التهاب مغز نیز بیتأثیر نیست به طوری که فلانوئید ها در مقابل عوامل مختلف به وجود آورنده التهاب مغزی قرار گرفته و از بروز بیماریهای مختلف از جمله آلزایمر جلوگیری میکند.
چند دانه زغالاخته کوچک دارای مقدار زیادی اسید گالیک است. این اسید به عنوان دفع کننده تنشهای وارد شده به مغز شناخته میشود. این اسید پروتئینهای مضری که موجب کهولت حافظه و فراموشی میشوند را از بدنتان حذف میکند.
چغندر
چغندر به عنوان ماده غذایی از سبد بسیاری کنار گذاشته شده است. دلیل این کار به علت شکل یا طعم آن میتواند باشد. با این حال شکی در خواص سلامتی چغندرقند نیست. از این به بعد زمانی که خواستید چغندر را پس بزنید به این فکر کنید که این ماده غذایی میتواند در طولانی مدت باعث جلوگیری از زوال مغز و حافظه شما شود. محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف چغندر به عنوان سالاد یا کنار غذا به طور غیرمستقیم بر عملکرد مغز تأثیر میگذارد.
چغندر میتواند التهاب داخل بدن را کاهش دهد و علت این پدیده وجود انتی اکسیدان های فراوان در آن است. به همین دلیل است که بیشتر مردم چغندر را به عنوان یک ضد سرطان هم میشناسند. انتی اکسیدان ها در تنها در چغندر بلکه در تمامی مواد غذایی با جمله به رادیکالهای آزاد باعث دفع آنها از بدن میشوند.
همچنین نیترات موجود در چغندرقند به عنوان تقویت کننده جریان خون شناخته میشود. این همان عاملی است که به صورت غیرمستقیم بر روی تقویت حافظه شما نیز تأثیر میگذارد و باعث میشود مغز فعالتری داشته باشید.
شکلات تلخ
ممکن است فکر کنید شکلات برای سلامتی شما مضر است. با این حال این قانون شامل حال همه شکلاتهای دنیا نمیشود. شکلات تلخ گونهای از آنها است که نه تنها ضرری برای سلامتی ندارد، موجب تقویت حافظه هم میشود. شکلات تلخ دارای فلانوئید به عنوان انتی اکسیدان و ضد التهاب است. این گونه از ماده مغذی باعث خواهد شد تا فشارخون شما تنظیم شود و خونرسانی به اندامهای داخلی از جمله مغز با سرعت بهتری انجام گیرد.
اگر همین حالا تصمیم گرفتید دوباره با شکلاتها آشتی کنید بهتر است دقت کنید که همه شکلاتهای تلخ به مقداری که اشاره کردیم نمیتوانند برای بدن شما مفید باشند چرا که عموماً فراوری میشوند و خاصیت خود را از دست میدهند. لذا باید شکلاتهایی را انتخاب کنید که حداقل دارای ۷۰ درصد کاکائو باشد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی از چندین نوع روغنی است که میتوانید در خوراک خودتان از آن استفاده کنید. این روغن نه تنها برای خوراک بلکه برای سرخ کردن نیز استفاده میشود. با این حال هنوز مردم به مزایای روغن نارگیل به اندازه کافی پی نبردند. این روغن مزایای بسیار زیادی علاوه بر کاهش چربی مضر بدن از جمله برای مغز شما دارد.
کتون ترکیبی است که در سوخت و ساز مغز وارد عمل میشود. روغن نارگیل دارای تری گلیسیرید فراوانی در خود است. کتون در ترکیب با تری گلیسیرید شکسته شده و در مغز مصرف میشود. حال باید متوجه شده باشید که چرا روغن نارگیل برای سلامتی مغز مفید است.
همچنین روغن نارگیل دارای انتی اکسیدان کافی به منظور سرکوب کردن التهابهای درون عروق و اندامها است. مطالعات نشان داده است که این ضدالتهابها به طور غیرمستقیم میتوانند از بروز فراموشی و زوال عقل جلوگیری کنند. علاوه بر این، روغن نارگیل به عنوان یک پروبیوتیک باکتریهای مفید سیستم گوارشی را تقویت و باکتریهای مضر را ریشه کن میکند.
کرفس
کرفس میخورید تا لاغر شوید اما باید بدانید که میتواند شما را تبدیل به یک نابغه لاغر در سن ۷۰ سالگی هم بکند. و دارای سطح بالایی از پلی ساکارید و انتی اکسیدان است. این دو ماده خاصیت ضدالتهابی دارند و دردهای مفصلی را بهبود میبخشند. همچنین باید بدانید که منبع غنی از انواع ترکیبات معدنی، ویتامینها و همچنین مواد مغذی است که به نوعی میتوانند موجب تقویت حافظه شما شوند.
تخممرغ
مطالعات در دانشگاههای برتر دنیا نشان داده است که یکی از عوامل بروز آلزایمر و همچنین مشکلات مغزی متعدد کمبود ویتامین D در بدن است. یخچال شما غنی از ویتامین د است. برای رسیدن به آن باید بیشتر از قبل به تخممرغها توجه کنید. این مواد غذایی منبع غنی از ویتامین د هستند که باعث بهبود مهارت مغز و عملکرد آن میشوند. شما به ویتامین د برای یادآوری خاطرات نیاز دارید.
زرده تخممرغ دارای مقدار زیادی کولین است. این ماده را که بیشتر مادران باردار مصرف میکنند باعث میشود تا رشد مغز جنین با سرعت و همچنین کیفیت بیشتری انجام شود. همچنین تخممرغ غنی از فولات یا ویتامین B-12 است که هورمونهای شادی بخش در بدن را افزایش میدهد.
گردو
گردو نه تنها شکلی به مانند مغز انسان دارد بلکه میتواند باعث شود تا بهتر از همیشه فکر کنید و زودتر از قبل مطالب و خاطرات را به یاد آورید. دارای امگا ۳ است. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی گردو مشخص شده است که خوردن یک عدد در روز برای بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کافی است.
همچنین علاوه بر اسیدهای چرب، مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و همچنین انتی اکسیدان در خود دارد که باعث بهبود سلامت روانی و روحی میتواند شود. همچنین بر اساس یافتههای محققان ویتامین E در آن، به عنوان یک عامل بازدارنده آلزایمر عمل میکند.
روغن زیتون
روغن زیتون غنی از انتی اکسیدان است بنابراین جای تعجب نیست که به تقویت حافظه کمک کند. انتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون عموماً با عنوان پلی فنول شناخته میشود. به طور خاص پلی فنول ها در تحقیقات دانشگاهی نشان دادند که تأثیر بیشتری بر روی عملکرد بهتر مغز دارند. همچنین مطالعات نشان داده است که پلی فنول ها به عنوان یک معکوس کننده فرایند پیری مغز عمل کرده و از اثرات کهولت سن بر روی مغز به مقدار زیادی جلوگیری میکند.
در مورد روغن زیتون باید گفت که پلی فنول موجود در آن با عوامل به وجود آورنده بیماری آلزایمر یعنی ADDL مبارزه کرده و اثرات آنها را کاهش میدهند. از آنجایی که ما عادت داریم روغن را روی غذا اضافه کنیم یا به هنگام سرخ کردن از آن استفاده کنیم باید بدانید روغن زیتون در این شرایط خاصیت خود را به مقدار زیادی از دست میدهد. لذا برای دریافت بیشترین خاصیت روغن زیتون را به شکل خوراکی روی سالاد بریزید و بخورید.
اسفناج
همانند بسیاری از سبزیجات با برگهای سبز، اسفناج هم برای سلامتی مفید و مؤثر است. اسفناج غنی از ویتامین K است. این ویتامین در افزایش تمرکز نقش به سزایی دارد. همچنین مشاهده شده که خوردن اسفناج در بزرگسالان نیز به مقدار زیادی در عملکرد بهتر حافظه دخیل است. اسفناج همچنین به مقدار کافی ویتامین A در خود دارد که به کاهش التهابهای سلولی در مغز کمک میکند.
ماهی سالمون
بدن انسان نمیتواند اسید چرب ضروری را تولید کند. این ترکیب به عنوان بهبود دهنده عملکرد ارگانهای داخلی شناخته میشود. به همین دلیل شما نیاز دارید که با استفاده از مکمل غذایی اسید چرب ضروری بدنتان را تأمین کنید. مهمترین تأمین کننده اسید چرب ضروری بدن، گوشت یک آبزی است، ماهی سالمون.
سالمون گونهای از ماهیها است که دارای مقادیر زیادی اسید چرب ضروری امگا ۳، EPA و DHA است. امگا سه همانطور که میدانید باعث بهبود عملکرد مغز و همچنین تقویت حافظه میگردد. از این است که خوردن ماهی سالمون در طول هفته را به نوجوانان و جوانان توصیه میکنیم.
تحقیقات دانشگاهی نشان داده است که خوردن ماهی سالمون تأثیر به سزایی در درمان و پیشگیری از بروز اختلال کم توجهی در کودکان دارد. همچنین تنوع اسیدهای چرب ماهی سالمون به قدری است که محققان عده از آنها به عنوان ضد سرطان شناسایی و معرفی کردند. این اسیدهای چرب تومورهای سرطانی را مورد حمله قرار داده و از بین میبرند.
تخم کدو
وقتی خوشحال هستید، مغزتان بهتر کار نمیکند؟ جالب است بدانید تخم کدو به ارتقا سطح یادگیری و همچنین بهرهوری حافظه کمک به سزایی میکند. بر اساس آنالیز مواد مغذی تخم کدو دارای مقادیر زیادی ویتامین B، منیزیم و تریپتوفان است. این مواد استرس را از شما دور کرده و حالت روحی شما را بهبود میبخشند. از این رو هر بار که تخم کدو زیر دندان میشکنید، به تقویت حافظه خودتان هم کمک میکنید. همچنین مطالعات نشان داده است که خوردن تخم کدو، در درمان بیخوابی بیتأثیر نیست.
زردچوبه
زردچوبه گونهای از ادویه است که نه تنها امروزه بلکه در قرون گذشته نیز به عنوان یک ادویه جادویی شناخته میشده است. این ادویه خواص عجیب و استثنایی از خود نشان داده است. کورکومین ترکیبی در زردچوبه است که به شدت میتواند بر التهابها و همچنین خونریزیهای داخلی غلبه کند. از طرف دیگر به مانند همه میوهها و ترکیبات رنگی خوردن زردچوبه مساوی با افزایش سطح انتی اکسیدان ها در بدن است. در نهایت میتوان گفت که زردچوبه اکسیژنرسانی به مغز را نیز بهبود میبخشد تا شما بهتر و بیشتر از قبل از آن استفاده کنید.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی منبع عالی از انتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن است. این انتی اکسیدان در کاهش آسیبهای سلولی منجر به آلزایمر و زوال مغزی به شکل کاملاً فعال عمل کرده و از آنها جلوگیری میکنند. همچنین لیکوپن نشان داده است که از بروز افسردگی و التهاب مغزی نیز جلوگیری میکند. کاروتنوئید ترکیب دیگری در گوجهفرنگی است که توانایی یادآوری و تشخیص در شما را چند برابر میکند.
سخن پایانی در مورد تقویت حافظه
پس اگر دانشآموز یا دانشجو هستید و میخواهید در امتحانات آخر ترم موفق باشید یا اگر میخواهید تمرکز کافی روی مسائل مختلف زندگی از جمله مسائل کاری داشته باشید، باید حواستان به غذایی که میخورید باشد. برقراری تعادل ما بین غذاهایی که باعث تقویت حافظه میشوند و غذاهایی که قوای جسمانی شما را تأمین میکنند، رمز موفقیت شما است. یادتان باید که مغز سالم در بدن سالم قرار دارد.
علاوه بر این، مشخص شده است که خوردن برخی از مواد غذایی به شما در رسیدن به زندگی طولانیتر و همچنین تواناییهای ذهنی بهتر در دوران کهن سالی کمک فراوانی میکند. مواد غذایی که به آنها اشاره شد عموماً دارای اسیدهای چرب ضروری، انتی اکسیدان ها، مواد معدنی و همچنین ویتامینهای مختلف است. این مواد مغذی نه تنها انرژی بلکه سلامت عقلی و تقویت حافظه را به دنبال دارد. سؤال بزرگی در ذهن شما شکل گرفته است.
همانطور که مشاهده کردید خوردن این مواد غذایی میتوانند موجب تقویت حافظه شما شوند. اگر یکی از این مواد غذایی را به دلایل خاص از سبد غذایی خود کنار گذاشته بودید، حتماً مصرف آن را دوباره از سر بگیرید. به یاد داشته باشید، نتایج تقویت حافظه با خوردن مواد غذایی یک روزه به دست نخواهد آمد و باید انتظار تأثیر در طولانی مدت داشته باشید.
ارائه دهنده انواع برنامه های تمرینی و رژیم های غذایی زیرنظر برترین اساتید ایران
تلفن مشاوره و تماس : 09354536070
باتشکر از دکتر علی کیان پور
ما را در اینستاگرام دنبال کنید :
https://www.instagram.com/morabi_you.ir