رازهای رژیم غذایی ایتالیایی ها

رازهای رژیم غذایی ایتالیایی ها
رازهای رژیم غذایی ایتالیایی ها
میدانید آمار اضافه وزن در ایتالیا ۹ درصد است؟ پس این جماعت خوش غذا گویا رازهایی در مورد لاغری دارند که دوست ندارند اما بدانیم اما ما زیرکتر از آنها هستیم و امروز به سراغ رژیم ایتالیایی رفتهایم تا رازها آن را کشف و به شما معرفی کنیم. با رعایت کردن این رژیم مطمئن باشید که لاغری در انتظار شما است. همراه ما باشید.
چرا رژیم ایتالیایی چاق کننده نیست؟
آمار چاقی در ایتالیا شما را هم به مانند ما متعجب کرد. این آمار در مورد ما ایرانیها تکاندهنده است. بر اساس آخرین گزارشهای ۵۰ تا ۷۰ درصد افراد بالغ دچار چاقی هستند که اعداد و ارقام نگران کنندهای است. شاید شما در اولین مواجهه با رژیم ایتالیایی به یاد غذاهای خوشمزه ایتالیایی همانند پاستا، لازانیا و پیتزا افتاده باشید اما باید بدانید که در خود ایتالیا این غذاها آنچنان که شما توقع دارید هر روز خورده شوند، محبوب نیستند.
پس هر تصوری که در مورد غذاهای ایتالیایی دارید را دور بریزید چرا که رژیم غذایی ایتالیایی عملاً دستور غذایی بدون غذاهای ایتالیایی است. راز لاغری مردم ایتالیا پشت غذاهای سالمی است که در یخچال و آشپزخانه آنها پخته و خورده میشود نه غذاهایی که ما از آنها در رستورانهای خودمان میل میکنیم.
نه به پاستای زیاد
در ایتالیا خوردن ماکارونی به عنوان یک غذای کامل محسوب نمیشود و معمولاً بر خلاف ما ایرانیها پیش غذا در کنار سایر غذاها است. محبوبترین پیش غذا با ماکارونی، ترکیبی از تکههای پاستا، روغنزیتون، سیر و گوجهفرنگی به همراه تکههای نان تست است. غذای دیگر ایتالیایی وجود دارد که پاستا به همراه سبزیجات ساده، قارچ کبابی، مارچوبه یا هر دو کنار تکههایی از گوشت ماهی خورده میشود. پس برای اولین قدم پاستا را از وعده غذایی اصلی خود خارج کنید و به پیش غذا انتقال دهید.
سس به مقدار متعادل
وعدههای غذایی که شما از ایتالیاییها در رستورانها سراغ دارید بسیار بزرگتر از وعدههای غذایی واقعی مردم ایتالیا است. سسهایی که روی پاستا ریخته میشود معمولاً به قدری سنگین هستند که طعم اصلی پاستا را از بین میبرند و به نظر خیلیها همین سس آن را پاستا ایتالیایی میکند در حالی که پاستا خود باید طعم دار باشد. سس سنگین پاستا را تبدیل به یک غذای اصلی سنگین میکند. ایتالیاییها نیز به مانند ما از سس الفردو یا سس گوشت استفاده میکنند اما تعادل را همیشه در نظر میگیرند. پاستا در ایتالیا با سس اندک به همراه قسمتی از گوشت و ریحان سرو میشود.
غذاهای مختلف در اندازههای کم
رژیم ایتالیایی در یک وعده متنوع هستند اما به اندازه یک چلو کباب ایرانی از هر کدام خورده نمیشود. غذاهایی که ایتالیاییها در رستورانهای خود میخورند به اندازه غذای کودکان ایرانی است و شاید کمتر. دانستن این که قرار است غذای دیگری هم سرو شود شما را سیر میکند و به همین دلیل است که چندین وعده کوچک شما را زودتر از یک وعده پر سیر میکند. همچنین میزان کالری دریافتی در چند وعده کوچک به مراتب کمتر از یک وعده بزرگ است.
صبحانه در رژیم ایتالیایی
صبحانه ایتالیایی معمولاً یک لیوان کوچک کافه، اسپرسو یا کاپوچینو به همراه نان تست یا شیرینی محلی است. وعده صبحانه نیز به مانند دیگر وعدههای روزانه کم و اندک هست.
ناهار در رژیم ایتالیایی
رژیم ایتالیایی به هنگام ظهر غالباً تشکیل شده از پیش غذا (سوپ، برنج یا پاستا)، غذا (ماهی یا گوشت) و کنار بشقاب (سبزیجات) در نهایت دسر (شیرینی) است. مسلماً همه اندازهها کوچک و متناسب با رژیم غذایی ایتالیایی است. ممکن است روزانه همه قسمتهای یک ناهار ایتالیایی وجود نداشته باشد اما حتماً روزهای جمعه و مراسم جشن و شادی همه این وعدههای کوچک وجود دارند.
شام در رژیم ایتالیایی
ایتالیاییها خودشان را در وعده غذایی پایانی روز اصلاً سنگین نمیکنند. شام آنها معمولاً سوپ، برشهایی از نان، یک پرس کوچک ماکارونی به همراه سبزیجات و قطعه کوچک پنیر ایتالیایی باشد.
میان وعده در رژیم ایتالیایی
ایتالیاییها بهندرت میان وعدههای غذایی اصلی خودشان غذای دیگری میخورند که خود میتواند عاملی برای لاغری آنها باشد. اگر وارد فروشگاههای ایتالیا شود قفسههای سرتاسری از نوشابه، مواد انرژیزا و شیرینیهای عریض و طویل را مشاهده نخواهید کرد. ایتالیاییها معمولاً از وعدههای کوچک شیرینی به همراه قهوه لذت میبرند. همچنین میان وعده اصلی آنها را میوههایی به مانند گلابی، زرد الو، انجیر، گیلاس و آلو تشکیل میدهد. شیرینی و دسرهای خاص فقط روزهای جشن وجود دارد و روزهای دیگر بهندرت خورده میشود.
نه به پیتزا
ایتالیاییها برخلاف آنکه پیتزا را به دنیا معرفی کردند اما خود آنها شاید در ماه یکبار هم پیتزا نخورند. همین کار میتواند دلیلی برای لاغری آنها باشد. بر عکس ایتالیاییها ما ایرانی جماعت به هر بهانهای پیتزا میخریم و میخوریم تا درصد چاقهای خودمان را افزایش دهیم. پیتزایی که در ایتالیا خورده میشود تقریباً در ایران هیچ طرفداری ندارد. ما پیتزا را برای خودمان سفارشی و به سبک آمریکاییها آن را پر از کالری و مواد فراوری شده کردیم. در حالی که ایتالیاییها پیتزا را به شکل سبزیجات همراه به پنیر مخصوص با تکه نان سرخ شده در فر تهیه میکنند. این شکل از پیتزا نه تنها هیچ مشکلی برای شما ندارد بلکه فیبر کافی هم برای راحتی هضم مواد غذایی در اختیار رودهها قرار میدهد.
روغن کم
ایتالیاییها بهندرت از روغن استفاده میکنند و اگر نیازی به روغن برای پختن غذا داشته باشند از چند قطره روغن گیاهی یا زیتون برای این کار استفاده میکنند.
ارزش غذایی مواد اولیه
ایتالیاییها توجه زیادی به ارزش غذایی مواد غذایی دارند و برای خوردن غذای سالم و خوب بیشتر از ما ایرانیها زمان و هزینه صرف میکنند. کشور آنها بهندرت سبزیجات یا محصولات خارجی وارد میکند و عموماً مردم شهرهای ایتالیا از محصولات کشاورزی همان شهر استفاده میکنند. همچنین ایتالیاییها میدانند که با غذا چه باید کنند. با کمترین ادویه و روغن میتوانند کاری را کنند که یک آشپز در آسیا با یک دیگ روغن میکند. ایتالیاییها نگران سلامتی غذا بیش از شکل و قیافه حتی مزه هستند.
سرکه بالزامیک هم جزء آن مواد غذایی خوشطعمی است که در سفرهی ایتالیاییها جایگاه ویژهای دارد. سرکه بالزامیک کالری پایینی دارد و برای طعم دار کردن غذاها و سالادها از آن استفاده میشود. ماهی تازه، سبزی، کنگر، کبر، لیموترش از مواد غذایی سالمی هستند که مردم ایتالیا بهوفور در پخت غذاها از آن استفاده میکنند.
غذای خانواده ایتالیایی
ایتالیاییها به غذا احترام بسیاری قائل هستند و عموماً هنگام غذا خوردن در خانه بایستی همه اعضای خانه به دور میز جمع باشند تا غذا سرو شود. همچنین از آنجایی که غذا آهسته و در مدت زمان طولانی خورده میشود وقت صحبت و گفتگو با اعضای خانواده وجود دارد. چیزی که این روزها در میان خانوادههای ایرانی بهندرت دیده میشود جمع خانوادگی و خوردن غذا با شکیبایی است.
مطالعات نشان داده است که غذا خوردن به سبک ایتالیاییها میتواند موجب افزایش سلامتی اعضای خانواده شود. از دیگر ویژگیهای جمع خانوادگی ایتالیایی خوردن میوه و سبزیجات است که خود عاملی برای کاهش کلسترول مضر بدن است.
لذت بردن از غذا
آخرین باری که از غذای خودتان لذت بردید کی بود؟ اگرچه غذاهای ما کالری زیادی دارند اما هیچ کدام از ما لذت آنچنانی از غذاهایی که میخوریم نمیبریم. ما باید از ایتالیاییها لذت غذا خوردن را یاد بگیریم. شما غذا میخورید که لذت ببرید نه اینکه سیر شوید. چاقی بعد از خوردن غذا هم احساس گناهی است که هیچ وقت دست از سر ما برنمیدارد. بر اساس مطالعات انجام شده کسانی که از غذای خود به هنگام خوردن لذت میبرند، غذا پختن را هم دوست دارند. از این رو است که غذا پختن در ایتالیا تبدیل به یک کار روزمره برای همه شده است.
روش پخت غذاهای ایتالیایی بسیار ساده و منحصربهفرد است. غذاهای ایتالیایی اغلب از مواد تازه و سبزیجات و محصولات ارگانیک که در باغچهی خانهها کاشته میشود، تهیه میشود. مردم ایتالیا بهندرت غذاهای آماده خریداری میکنند و بیشتر از سبزیجات تازه در غذاها استفاده میکنند. ایتالیاییها برای اینکه بتوانند تجربیات نسلهای گذشتهی خود را در داشتن یک سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مفید به نسلهای آینده هم منتقل کنند، معمولاً بچهها را در آشپزی مشارکت میدهند
رازهای رژیم ایتالیایی
آهسته غذا میخورند
مردم ایتالیا عادت دارند برای غذا خوردن وقت بگذارند. آنها دوست دارند قبل از غذای شبانه با هم پیاده روی کنند و بر سر میز شام یا ناهار زمان کافی برای یکدیگر داشته باشند. رژیم غذایی ایتالیاییها شامل ماهی، سبزیجات، حبوبات، ماکیان، روغنزیتون و گوجهفرنگی به همراه غلات و لبنیات است و به ندرت در اندازههای کم گوشت وجود دارد.
یکی از علل چاق نشدن ایتالیاییها در نحوه جویدن و هضم راحت غذا است. بر اساس یافتهها کسانی که به مقدار کافی غذا را در دهان خود می جوند نسبت به کسانی که عجله در فرو دادن غذا دارند، چاق میشوند.
حس سیری که میکنند دیگر نمیخورند
ایتالیاییها مردمی هستند که به محض احساس سیری از غذا، خوردن را متوقف میکنند و نگران میزان غذای خورده شده نیستند. میدانند که غذای بیش از حد موجب چاقی آنها میشود. خوردن آهسته غذا موجب میشود که معده فرمان سیری را در زمان خوردن غذا به موقع صادر کند تا شما بیش از حد لازم غذا نخورید. معده معمولاً ده دقیقه بعد از سیری کامل به مغز دستور دست کشیدن از غذا را میدهد که به واسطه تزریق هورمونی انجام میشود.
تفاوت بزرگی که ایتالیاییها دارند، خوردن غذا در آرامش و بدون دیدن تلویزیون است. کاری که چند وقتی است مردم به آن عادت کردهاند. خوردن غذا یا دسر به هنگام مشاهده تلویزیون استرس کاذب به معده وارد میکند که فرایند اعلام سیر شدن را به تأخیر میاندازد.
بین کیفیت و کمیت تعادل هست
پخت غذاهای ایتالیایی کار بسیار سادهای است: توجه به کمیت و کیفیت غذاها مهمترین اصل در آشپزی است، غذاها نباید خیلی چرب باشند، باید کربوهیدرات کافی داشته باشند و از گوشت ماهی، مرغ و بوقلمون و کمی گوشت قرمز در پخت آنها استفاده میشود. برخلاف تصور مردم، ایتالیاییها غذای زیادی نمیخورند.
مردم ایتالیا معمولاً در روزهای تعطیل مانند روز یکشنبه که دورهم جمع میشوند، غذای بیشتری درست میکنند ولی بقیهی هفته سعی میکنند غذای کم و سالمی مانند پاستا، سبزیجات، گوشت گوسفند، ماهی و پنیر مصرف کنند و بهندرت از نوشابه، چیپس و تنقلات مضر در وعدههای غذایی استفاده میکنند.
ارائه دهنده انواع برنامه های تمرینی و رژیم های غذایی زیرنظر برترین اساتید ایران
تلفن مشاوره و تماس : 09354536070
باتشکر از دکتر علی کیان پور
ما را در اینستاگرام دنبال کنید :
https://www.instagram.com/morabi_you.ir