کلینیک تخصصی مربی تو
تهران - سعادت آباد
کلینیک تخصصی مربی تو
پشتیبانی 24/7
09353132500
شنبه -4شنبه: 8.00 - 20.00
پنج شنبه - جمعه : 9.00 - 16.00
17 فروردین 1401 توسط alikianpoor 0 دیدگاه

9 غذای مضر برای سلامتی و لاغری

9 غذای مضر برای سلامتی و لاغری

 

خوردن هر نوع غذایی برای سلامتی مناسب نیست. حتی اگر از نظر بدنی سالم باشید نباید در انتخاب غذا سهل انگاری کنید. به قول معروف داروی هر شخص غذای اوست. در این مقاله قصد داریم ۹ غذای مضر را به شما معرفی کنیم.

این ۹ غذا را از رژیم غذایی خود حذف کنید

داشتن یک رژیم غذایی مناسب باعث حفظ تناسب اندام شده و مانع از بروز بیماری می‌شود. در این بخش قصد داریم شما را با ۹ غذا مضر آشنا کنیم.

۱- خوردن کره گیاهی را توصیه نمی‌کنیم

مارگاین یا کره گیاهی به علت کمبود چربی اشباع نمی‌تواند یک جایگزین مناسب برای کره حیوانی باشد. این نوع کره به علت داشتن اسیدهای چرب ترانس باعث مسدود شدن رگ‌ها شده و باعث بروز بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. لذا با محدود کردن این غذا در رژیم خود سلامتی خود را تضمین کنید.

۲- خوردن سوسیس و کالباس را محدود کنید

تحقیقات نشان می‌دهد فرآورده‌های گوشتی فرآوری شده باعث بروز بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند. همچنین خوردن غذاهایی مانند سوسیس و کالباس باعث ایجاد فشار خون و دیابت در افراد می‌شود. لذا خوردن این نوع غذا را در رژیم خود به حداقل برسانید.

۳- انواع نوشابه گازدار و انرژی زا 

نوشابه‌های انرژی زا و همچنین گازدار سرشار از قند و مواد مصنوعی طعم دهنده هستند که باعث چاقی، دیابت و فشار خون می‌شوند. همچنین تحقیقات مختلف ثابت می‌کند که خوردن این نوع نوشیدنی‌ها باعث پوکی استخوان خواهد شد.

۴- غذاهای سرخ کرده نخورید

منظور ما دقیقا غذاهای خوشمزه ای مانند: سیب زمینی سرخ کرده، کتلت، همبرگر و انواع فست فود است. خوردن این نوع غذاها باعث رسوب چربی در رگ‌ها شده و باعث بروز بیماری قلبی می‌شود. یک بررسی نشان داد که خوردن این نوع غذاها باعث بروز دیابت نوع ۲ و همچنین بیماری عروق کرونر می‌شود.

۵- غذاهای کنسرو شده نخورید

خوردن غذاهای کنسروی مانند لوبیا، تن ماهی و … باعث بلوغ زودرس، چاقی و حتی سرطان می‌شود. همچنین جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد خوردن این نوع غذا باعث بروز سرطان سینه در بانوان می‌شود؛ لذا تا حد امکان از خوردن این نوع غذاها جلوگیری کنید.

۶- خوردن نودل فوری را توصیه نمی‌کنیم

این غذا به علت داشتن کالری بسیار بالا و همچنین وجود رنگ، ادویه و سایر مواد افزودنی دارای ارزش غذایی پایینی نیز هستند که باعث چاقی می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که ۲ تا ۳ با در هفته از این غذا استفاده می‌کنند، دچار بیماری‌ای مانند کلسترول، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند.

۷- خوردن نان سفید را ممنوع کنید

در هنگام استفاده از آرد سفید که برای تهیه این نوع نان استفاده می‌شود؛ سبوس و جوانه گندم که مواد مغذی موجود در گندم هستند از آن جدا می‌شوند. نان سفید دارای مقادیر بسیار بالایی نشاسته است که باعث افزایش قند خون و همچنین بروز چاقی در افراد می‌شود. همچنین خوردن این نوع نان باعث بروز احساس گرسنگی زودرس می‌شود.

۸- خامه روی قهوه مضر است

روغن‌های ترانس فرآوری شده برای سلامت قلب و عروق بسیار بد است. خامه روی قهوه نه تنها از مواد لبنی تهیه نشده است بلکه از بذر کتان و سویا تهیه شده که برای سلامتی بسیار مضر است.

۹- شیرهای کم چرب مناسب نیستند

بدون شک شیر یک غذا کامل است اما؛ ویتامین D و همچنین سایر مواد غنی موجود در شیر به صورت خاص در شیرهای پر چرب تر وجود دارد و خوردن شیرهای کم چرب تاثیر زیادی برای تامین این ویتامین‌ها وجود ندارد به همین دلیل توصیه می‌شود شیرهای ۲ درصد چربی به بالا را نوش جان کنید.

نقش غذا در سلامتی انسان به چه صورت است؟

مواد غذایی سلامت، قدرت و توانایی بدن انسان را تامین می‌کنند و به سیستم دفاعی کمک می‌کند تا با میکروب‌ها مقابله کند. اما باید بدانید که پرخوری و داشتن رژیم غذایی نامناسب می‌تواند باعث رسیدن آسیب به بدن شود.  برخی از ویتامین‌ها که در کنار غذا باید میل کنید عبارت است از:

۱- ویتامین C را در رژیم غذایی خود قرار دهید

کمبود ویتامین C می‌تواند باعث بروز التهابات لثه، ضعف سیستم ایمنی بدن و همچنین کبودی سریع پوست شود. خوردن مواد غذایی که حاوی ویتامین C هستند را به شما توصیه می‌کنیم.

  • انواع سبزیجات مانند: جعفری، فلفل سبز، کلم بروکلی حاوی ویتامین C هستند.
  • انواع میوه‌ها مانند: توت فرنگی، انبه، پرتقال و کیوی حاوی ویتامین C هستند.

۲- ویتامین E را در رژیم غذایی خود قرار دهید

خوردن انواع غذا که حاوی ویتامین E هستند به سلامت سلول‌های بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند. اما غذاهایی که دارای ویتامین E هستند عبارتند از:

  • انواع سبزیجات مانند: کدو حلوایی، جوانه گندم، گوجه فرنگی و اسفناج دارای ویتامین E هستند.
  • انواع میوه مانند: انبه، کیوی، آووکادو، بادام، فندق و تخمه آفتابگردان دارای ویتامین E هستند.

۳- ویتامین D را در رژیم غذایی خود قرار دهید

خوردن مواد غذایی که دارای ویتامین D هستند به سلامت و استحکام استخوان‌ها کمک زیادی می‌کند. اما این نوع ویتامین‌ها را چگونه تامین کنیم؟

  • ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد از انواع غذا دارای ویتامین D  است.
  • غلات غنی شده با ویتامین D نیز به همراه شیر منبع مفید این ویتامین هستند.
  • جگر گاو نیز منبع سرشار از ویتامین D است.
  • زرده تخم مرغ نیز غنی از ویتامین D است.
  • ماهی تن نیز یکی از منابع مفید ویتامین D است.
  • شیر غنی شده با ویتامین D که می توان از آن بستنی و پنیر غنی شده نیز تولید کرد.
  • اگر پوست بدن در تماس با نور خورشید قرار بگیرد، ویتامین D تولید می‌کند.

ویتامین B را در رژیم غذایی خود قرار دهید

در تلاش برای به دست آوردن پوستی درخشان و عالی ویتامین‌ها بخشی ضروری هستند و خواص زیادی برای سلامتی دارند. ویتامین‌ها به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارند.

  • هویج یکی از محبوب‌ترین سبزیجات است. این سبزی سرشار از ویتامین B2 است.
  • سیر خام مزایای فراوانی داشته و یک منبع مهم ویتامین B6 است.
  • زرده تخم مرغ منبع غنی از ویتامین B است.
  • صد گرم جگر دارای بیش از ۳۰ میکروگرم ویتامین B12 است.
  • هر ۱۰۰ گرم بوقلمون دارای ۱.۵ میکروگرم از ویتامین B12 است.
  • کلینیک بدنسازی مربی تو

    ارائه دهنده انواع برنامه های تمرینی و رژیم های غذایی زیرنظر برترین اساتید ایران

    تلفن مشاوره و تماس : 09354536070

    باتشکر از دکتر علی کیان پور

    ما را در اینستاگرام دنبال کنید :

    https://www.instagram.com/morabi_you.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *